فروت ست و اثرات کاربرد آن

فروت ست و اثرات کاربرد آن

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

فهرست مطالب …

1⃣سوال اول: فروت ست به چه معنی است؟

2⃣سوال دوم: بهترین زمان برای انجام عملیات فروت ست چه زمانی است؟

3⃣سوال سوم: چه عناصری برای تغذیه پس از برداشت (فروت ست) باید استفاده شود؟

اطلاعات درباره کودفروت ست

♻️مقدمه

🌺در باغداری صنعتی به دلیل نوع تربیت درخت، اجرای برنامه های غذایی و اصول مدیریتی متفاوت از

کشاورزی سنتی، راندمان تولید میوه به طور چشم گیری افزایش پیدا میکند و درخت بارده بیشترین پتانسیل

خود را به کار میگیرد تا بتواند تمامی میوه های خود را به حد کمال رسانده و تحویل باغدار دهد.

یکی از مهمترین مراحل تغذیه ای که باید در برنامه غذایی هر باغدار ثبت شود، برنامه فروت ست است.

◀️فروت ست به چه معنی است؟

🍃فروت ست یک عبارت انگلیسی به معنی تنظیم میوه است.

🌺تنظیم میوه یعنی تغییراتی که در نهنج گل اتفاق می افتد تا میوه اولیه تشکیل شود.

در واقع مرحله شروع تشکیل میوه را فروت ست می گویند.

🌺 در این زمان تقسیم سلولی (ظرفیت سازی برای رشد) بیشتر از بزرگ شدن سلولی اتفاق میافتد.

این همان زمانی است که میوه کوچک است و سرعت رشد بسیار پایینی دارد.

اصطلاحا در ایران به مرحله ای که باید جوانه ها برای یک فروت ست ایده آل آماده شوند، “فروت ست” میگویند

و ما هم از همین اصطلاح در این مقاله استفاده کرده ایم.

◀️بهترین زمان برای فروت ست؟

🌺بر اساس مستندات محققین، به علت کمبود فعالیت ریشه ها و کاهش جذب عناصر غذایی در اوایل بهار

(Castro, 1995) محلول پاشی در این زمان تاثیر زیادی بر گلدهی و میوه دهی درختان میوه ندارد ( درصد

عناصری که برای مرحله شروع تشکیل میوه (فروت ست) مصرف میشود از طریق ذخایر سال قبل تامین

میشود و اعمال کود در همان سال تاثیر زیادی در فروت ست سال جاری ندارد.

◀️بهترین زمان برای فروت ست؟

🌺همچنین در گزارش دیگری بیان شد که بهترین زمان تغذیه درختان میوه برای افزایش ذخایر عناصر:

پس از برداشت میوه و قبل از برگریزان است.

“این موضوع خیلی از طرف کشاورزان سوال می شود، دقت کنید”

این عمل تاثیر بسیار زیادی در فروت ست و تشکیل میوه و کاهش ریزش میوه های سال بعد خواهد داشت.

🍃در انتهای فصل و پس از برداشت میوه عملیات تولید و ذخیره سازی همچنان ادامه داشته اما مخازن ذخیره

عناصر از میوه به جوانه ها تغییر مییابد و درخت تمام توان خود را صرف تقویت جوانه ها میکند تا در سال آینده

گلدهی و میوه دهی مناسبی داشته و ریزش میوه ها کاهش یابد.

تغذیه پس از برداشت یک عملیات کلیدی است که باید در برنامه غذایی هر باغبان ثبت شود.

در این زمان است که درخت مواد غذایی را از برگ ها به سمت جوانه ها انتقال می دهد.

واقعیت این است که توانایی رشد اولیه جوانه ها و تشکیل میوه در بهار وابسته به ذخیره سازی عناصر در

سال قبل است.

بهترین زمان برای تغذیه فروت ست دقیقا بلافاصله پس از برداشت میوه است.

این زمانی است که درخت در فرصت کوتاهی که دارد باید قبل از ریزش برگ ها، جوانه ها را تقویت کند.

دقت داشته باشید که هر چه از زمان برداشت میوه ها بگذرد توانایی برگ ها برای فعالیت و جذب عناصر

کاهش میابد .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید